H ιστορία αποδεικνύει πως η εργατική τάξη είναι η μοναδική τάξη που το ‘χει με την τάξη.


Αν και απέχει έτη φωτός από τις αδιανόητες εκτελέσεις σε αντίστοιχες περφόρμανς των κινέζων συντρόφων, για τα ελληνικά δεδομένα και δη της Αριστεράς η σημερινή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή. Κάποιοι θα πουν με αρκετές δόσεις κυνισμού ότι τα μέλη του ΚΚΕ χρειάστηκαν να συμπληρώσουν έντυπο μετακίνησης B6 για να μην έχουν τραβήγματα με το επιτελικό παρακράτος που (εν)εδρεύει λίγο πιο πάνω. Θυμίζουμε ότι η επιλογή B6 επιτρέπει «σύντομη μετακίνηση, κοντά στην κατοικία μου, για ατομική σωματική άσκηση (εξαιρείται οποιαδήποτε συλλογική αθλητική δραστηριότητα) ή για τις ανάγκες κατοικιδίου ζώου».

Καταντά άχαρο να επαναλαμβάνουμε συνέχεια ότι ο σοσιαλιστικός χαρακτήρας της επανάστασης καθορίζεται από την ωριμότητα του καπιταλισμού. Ώσπου να ωριμάσουν οι συνθήκες και να μην χωρούν στον τόπο τους οι αναπτυσσόμενες παραγωγικές δυνάμεις, το ΚΚΕ θα παραμένει κόμμα του συνταγματικού τόξου και της νομιμότητας. Ως εκ τούτου –και εν προκειμένω– το ΠΑΜΕ φροντίζει να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις: πρόκειται για μια σύντομη μετακίνηση μελών του, κοντά στον ναό της Δημοκρατίας, που είναι το σπίτι όλων μας, οι άνθρωποι κάνουν επαναστατική γυμναστική κι όχι επαγγελματικό πρωταθλητισμό, ενώ για τους κακοπροαίρετους ικανοποιείται και το χωρίο που κάνει λόγο για ανάγκες κατοικιδίου ζώου.

Αυτοί που, πάντως, δείχνουν από το πρωί να τα έχουν χαμένα είναι οι τραχανοπλαγιάδες της μεσαίας τάξης. Έχουν μείνει με το στόμα ανοιχτό, γιατί ενδόμυχα ζηλεύουν την τάξη και πειθαρχία των θανάσιμων εχθρών τους, των κομμουνιστών. Τάξη κι ασφάλεια είχαν λυσσάξει να ζητούν οι μικροαστοί, καταχειροκροτώντας το ανελέητο ξύλο και το ξέσπασμα των στοιχείων της καταναγκαστικότητας επί πάσης φύσεως αδυνάμων και ανυπόταχτων. Αλλά, για άλλη μια φορά η ιστορία αποδεικνύει πως η εργατική τάξη είναι η μοναδική τάξη που το ‘χει με την τάξη. (Μπορεί κανείς να το πει κι αλλιώς: η μόνη τάξη που έχει σχέση με την τάξη είναι η εργατική. Διαλέγει κανείς ό,τι του ταιριάζει καλύτερα στα SEO). Οι μικροαστούληδες δεν είναι παρά ένα σκορποχώρι, να τους ξαμολάς στις παραλίες και τις καφετέριες και να τους πουλάς καθρεφτάκια για ιθαγενείς μέχρι τελευταίας δεκάρας του ευρώ.  Επίσης, μεταξύ πολλών άλλων, οι κομμουνιστές αποδεικνύουν ότι ξέρουν να πετάνε drone, εκεί που οι άχρηστοι οι αστυνομικοί ένα drone έχουν να πετάξουν πάνω από τα Εξάρχεια και το τσακίζουν στην ταράτσα. Ας μην κάνουμε δε συγκρίσεις με το χριστεπώνυμο πλήθος, όπου οι αποστάσεις πάνε περίπατο κάθε φορά που οι αγανακτισμένοι πιστοί ορμάνε στο κουτάλι του παπά λες και είναι ΕΣΠΑ.

Ο κρυφός θαυμασμός των νοικοκυραίων αντανακλάται, βεβαίως, στο σαβουριό των εγχώριων ΜΜΕ. Γιατί, τον κομμουνισμό πολύ εμίσησαν, τις ιστορίες του ουδείς. Και πού να τρέχει τώρα Πρωτομαγιά να βρίσκει ο τύπος που κάνει τον αρχισυντάκτη θέμα για την πρώτη σελίδα, όταν ο σύντροφος Κουτσούμπας έχει φροντίσει να τρελάνει τον αλγόριθμο της Google, προσφέροντας άρτο και θεάματα με λίγες μεζούρες και κόκκινα λάβαρα.

Όλα τα παραπάνω συνιστούν μια συγκυριακή ματιά στα πράγματα. Η μεγάλη εικόνα είναι ότι στον κομμουνισμό μπορείς να κάνεις παπάδες με λίγα μέσα, αρκεί να έχεις έμπνευση και όραμα. Ενώ στον καπιταλισμό έχεις να κάνεις με παπατζήδες: ας πούμε, πρέπει να ξοδέψεις 11 και 20 εκατομμύρια για να κάνεις τα κασετόφωνα να μιλάνε σαν δημοσιογράφοι, πρέπει να ξαναγράψεις την Παλαιά Διαθήκη για να μοιάζει ο Μωυσής με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πρέπει να προγραμματίζεις τους ειδικούς επιστήμονες τις μονές μέρες να λένε ότι επιτρέπονται οι μάσκες και τις ζυγές ότι δεν επιτρέπονται.

Οπότε, σύντροφοι και εν Χριστώ αδελφοί, ανοίξτε τουλάχιστον τα μάτια σας, τώρα που σας κλείνουν το στόμα, σας κόβουν τα χέρια και σας αδειάζουν την τσέπη. Η λύση είναι μπροστά σας. Πάμε που πάμε κατά διαόλου, ας πάμε τουλάχιστον με ψηλά το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι κ.λπ κ.λπ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.