Έχεις ένα χωριό ή κωμόπολη. Κι έχεις στα περίχωρα ένα καμπ προσφύγων. Οι κάτοικοι του χωριού ή της κωμόπολης μέχρι πριν ένα μήνα μπορούσαν να γυρίσουν όλη την Ελλάδα. Οι έγκλειστοι του στρατοπέδου εδώ και μήνες κινούνται εκ των πραγμάτων περιορισμένα στα όρια της περιοχής υπό αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις.

Εμφανίζονται κρούσματα στη δομή φιλοξενίας. Τι είναι πιο πιθανό; Να γεννήθηκε ο κορονοϊός μόνος του μέσα στη δομή; Να επωαζόταν σε κάποιο άτυχο ασθενή για μήνες; Ή να μεταδόθηκε απ’ έξω, δηλαδή να τον κόλλησε ο μετανάστης από την επαφή του με κάποιον με ντόπιο, όταν ο μετανάστης βγήκε για ελάχιστα στο χωριό η την κωμόπολη; Η λογική, λοιπόν, λέει το δεύτερο. Αλλιώς, θα πρέπει να καταργηθεί η λογική.

Πώς αντιδρούν οι ντόπιοι; Φοβούνται. Τι φοβούνται; Φοβούνται τους μετανάστες, φοβούνται μήπως τους κολλήσουν οι μετανάστες. Η λογική, όμως, λέει ότι οι ντόπιοι πρώτοι κόλλησαν τους μετανάστες.

Αν, λοιπόν, έχουν να φοβούνται για κάτι οι ντόπιοι, αυτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρχουν περισσότερα κρούσματα απ’ όσα νομίζουν στο χωριό ή την κωμόπολή τους. Κι αν κάτι πρέπει να κάνουν σε αυτήν την περίπτωση είναι να προσέχουν περισσότερο στις επαφές και τις μετακινήσεις τους.

Τι κάνουν, όμως, οι ντόπιοι ή έστω μια σημαντική μερίδα εξ αυτών; Ζητούν να φύγουν οι μετανάστες και ζητούν να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα για τους ίδιους.

Κάπου εδώ λες ότι δεν αξίζει να ασχολείσαι, πασχίζοντας να καλμάρεις τη φωνή μέσα σου που λέει: «ο κόσμος είναι ηλίθιος».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.