Δεν μπορούν όσοι έχουν επιφορτιστεί με το θεάρεστο έργο της αγιογραφίας Μητσοτάκη να φοράνε μάσκα και την ίδια στιγμή να μην φορούν, επειδή τρώνε και λατρεύουν ταυτόχρονα. Δεν παίζουμε με την πανδημία.

Η απόφαση της κυβέρνησης, για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους εστίασης και απλή σύσταση χρήσης της σε χώρους λατρείας, δημιουργεί πρόβλημα σε πλειάδα ΜΜΕ της χώρας. Γιατί, σε αυτά συμβαίνει να σερβίρονται –εκλεκτά κιόλας– πιάτα από το μενού Πέτσα, ενώ λειτουργούν ταυτόχρονα ως χώροι λατρείας του υπέροχου, ακαταμάχητου και ξανά υπέροχου Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Άρα, ως κλειστοί χώροι εστίασης και λατρείας ταυτόχρονα, η χρήση μάσκας καθίσταται σ’ αυτούς ταυτόχρονα και υποχρεωτική και προαιρετική.

Το αδιέξοδο έχει να κάνει με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο λατρείας που έχει επικρατήσει τα τελευταία πολλά χρόνια στη χώρα και δεν μπορεί να ιδωθεί ξέχωρα από την εστίαση. Είναι μια ιδιάζουσα κατάσταση όπου τα σεπτά ΜΜΕ μοιάζουν σαν τον μυστικό δείπνο, όπου όσοι τρώνε τον άρτο ημών τον επιούσιο φοράνε αμίλητοι μάσκα (γιατί, ως γνωστόν όταν τρώμε δεν μιλάμε), αλλά μοιάζουν και σαν εκκλησία, όπου όσοι ευχαριστούν τον Θεό για τον άρτο αυτό τον επιούσιο γελάνε μέχρι τ’ αυτιά και οι μάσκες πέφτουν.

Αυτά καλό είναι να μην γίνονται. Μπερδεύουν τους αγιογράφους, μπερδεύουν τους πιστούς, πλήττουν τα μυστήρια της θείας επικοινωνίας, που μπορεί να μην κολλάει τον ιό της αμφιβολίας, αλλά δεν χωρά όλα τα στόματα σε μια κουτάλα. Έρχονται και δύσκολες μέρες. ■

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.