Όποιος εισαγγελέας διανοηθεί να ψάχνει τέτοια πράγματα, θα έχει την τύχη της Τουλουπάκη.


Στην περίπτωση των ανακριτών του Noor One, απλώς παραιτούνται ή μεταναστεύουν. Αυτό δεν αρκεί στην περίπτωση της Novartis. Επειδή το σκάνδαλο είναι ξεκάθαρα πολιτικό και επειδή αγγίζει τον πυρήνα του παρακράτους πολιτικών-δικαστών-δημοσιογράφων-γιατρών πρέπει να σταλεί το ανάλογο πολιτικό μήνυμα.

Όποιος εισαγγελέας διανοηθεί να ψάχνει τέτοια πράγματα, θα έχει την τύχη της Τουλουπάκη. Δεν αρκεί να παραιτηθεί. Όπως προδίκασε ο ακροδεξιός, αντισημίτης τηλεβιβλιοπώλης, υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ, αυτός ο λειτουργός της Δικαιοσύνης θα οδηγηθεί αργά ή γρήγορα στη φυλακή.

Αυτό είναι και το ζητούμενο στην περιβόητη Προανακριτική Επιτροπή για υπόθεση Παπαγγελόπουλου, όπου το προαναφερθέν παρακράτος –με την αναγωγή του σκανδάλου σε σκευωρία– επιζητά την υποταγή και των κοινοβουλευτικών θεσμών, δένοντας από παντού την ασυλία του.

Βεβαίως, η ύψιστη ευθύνη ανήκει στους έλληνες ψηφοφόρους, οι οποίοι φοβήθηκαν ότι θα γίνουν Βενεζουέλα και επέλεξαν να γίνουν Κολομβία. Μια φορά, πάντως, Ελλάδα του φαντασιακού τους δεν θα γίνουν ποτέ. Αυτή η ιδέα είναι πατενταρισμένη από τους ευρωπαίους εταίρους –καταφύγιο των δικών τους ματαιώσεων– και σε κάθε ευκαιρία φροντίζουν να μας το δείχνουν. Απλώς, τα σκάνδαλά στο ντοβλέτι και γενικότερα οι συλλογικές αγωνίες των κατοίκων του δεν είναι δική τους υπόθεση. Ιδίως, όταν έχουν κι εκείνοι τη φωλιά τους λερωμένη. ■

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.