Το όραμα του Κυριάκου για τη Μακεδονία.


Αρχηγός κυβέρνησης λέει ότι υπερασπίζεται ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα εις βάρος κατοίκων της χώρας του και συνδέει τις προοπτικές εργασίας με τα αποδιδόμενα οφέλη προς τα συμφέροντα αυτά.

«Και θα πρέπει πλέον οι κάτοικοι να βρουν κάτι άλλο να κάνουν. Και, βεβαίως, θα επωφεληθούν γερμανικές εταιρείες».

H συνέντευξη στη Bild παρατίθεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού και υποτίθεται πως έχει ως κύριο θέμα τον τουρισμό.

Με ρωτήσατε πού θα διοχετευτούν τα χρήματα. Ένα άλλο παράδειγμα είναι ότι κλείνουμε όλα τα ανθρακωρυχεία μας στη βόρεια Ελλάδα, νωρίτερα από τη Γερμανία. Συνεπώς, μέρος των χρημάτων θα διατεθεί για τη στήριξη της πράσινης μετάβασης σε μια ολόκληρη περιφέρεια της Ελλάδας, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον άνθρακα και θα πρέπει πλέον οι κάτοικοί της να βρουν κάτι άλλο να κάνουν. Και, βεβαίως, θα επωφεληθούν και γερμανικές εταιρείες. Η RWE σύναψε συμφωνία με τη ΔΕΗ για την εγκατάσταση ενός πολύ μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στη θέση όπου υπήρχε μια παλιά λιγνιτική μονάδα. Συνεπώς είναι και προς το συμφέρον γερμανικών εταιρειών, επειδή θέλω να αλλάξω το αφήγημα. Δεν είναι πλέον θέμα αποπληρωμής χρέους προς την ΕΕ, αλλά επενδυτικών ευκαιριών που θα είναι επωφελείς για ελληνικές εταιρείες, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, αλλά ταυτόχρονα θα ωφελήσουν και γερμανικές εταιρείες.

Και, όπως είναι φυσικό, στα ελληνικά ΜΜΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποθεώνεται για άλλη μια φορά. Γιατί, αν δεν ξέρεις φερειπείν το παρασκήνιο της φωτογράφισης στην εν λόγω συνέντευξη, τι πρέπει να ξέρεις; Αν θα έχεις δουλειά αύριο;

Ένα άλλο ζήτημα είναι, βέβαια, πού πήγαν όλοι αυτοί οι Μακεδονομάχοι, που τάχα υπερασπίζονται τον τόπο τους και τον τρόπο ζωής τους απέναντι σε εισβολείς και άλλα κακά της μοίρας. Αλλά, μάλλον ποτέ δεν ήταν παρόντες στα μεγάλα και σημαντικά. Ό,τι δουλειά ήταν να κάνουν την έκαναν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.